Afbeelding

Kunstweek op de OSG

— Wed 05 Mar 2014 om 21:35

Vandaag ben ik verrassend vrolijk opgestaan. Ik denk dat het komt door de leuke dag die ik voor me heb. In plaats van een lesweek is het deze week Kunstweek. Dit houd in dat elke leerling een kunstzinnige activiteit doet. De workshops worden gegeven door studenten van de overkant of door kunstenaars van het eiland. Dit jaar is het thema van de Kunstweek ‘Over de Top’, en ik heb het nog nergens in terug gezien.

Na een snelle douche, en me iets minder snel aangekleed te hebben, ben ik naar beneden gegaan voor het ontbijt met de familie, en de stagiaire die de komende zes weken m’n vader helpt met de lammerij. Daarna met de Papa-Taxi naar school gebracht.

In Den Burg aan gekomen, 40 minuten voordat ik op school moet zijn, besloot ik om toch nog maar even langs m’n vriend te gaan om de tijd te doden. Maar ook hij heeft deze week kunstweek en 20 minuten voor tijd moest hij in de auto stappen om zijn workshop te volgen in Klif 12. Nog steeds veel te vroeg op school, kwam ik bij het lokaal waar wij deze week zitten, en zoals wel vaker gebeurd als je vroeg bent, de leraar is nog koffie halen, of überhaupt nog niet in de school, en het lokaal is dicht. Maar ik werd al snel aan gesproken door een docent die al wel koffie had gehaald, deze stelde alleen niet de vraag die ik had verwacht: ‘Welke workshop geef je?” “Umm… Ik ben leerling”. De leraar verontschuldigde zich en vertelde dat hij gisteren een studente had aangezien voor een leerling, en hat hij nu gewoon maar het zeker voor het onzekere nam. Daarna deed hij toch maar de deur voor me open.

In het lokaal ben ik begonnen met het voorbereiden van mijn kunstactiviteit: fotografie. Ik maak samen met mijn groepje een songteksten filmpje van het liedje ‘Postcards’ van James Blunt. Dit houd in dat we de tekst op een leuke manier fotograferen. Voor de instrumentele stukken besloten we mensen te fotograferen die een ansichtkaart vasthouden. Na een zoektocht voor ansichtkaarten zijn we uiteindelijk door het centrum van Den Burg gaan lopen om mensen te vragen of we ze op de foto mogen zetten.

Na een hele dag foto’s maken en model spelen en een half uurtje overgewerkt te hebben, besloot ik om toch maar naar huis te fietsen, en voor de eerste keer dit jaar met open jas! Op een of ander manier geeft dat toch een fijn gevoel, als of het eindelijk weer eens over is met die winter. Eenmaal thuisgekomen kreeg ik nog een top idee voor ons project, waar ik de anderhalf uur daarna mee bezig was. Na snel nog even wat gegeten te hebben, moest ik alweer op de fiets stappen naar Den Burg om op te passen op m’n oppaskinderen, geen kindjes, want dat ben je al zeker niet meer als je 6 en 9 bent.

Marit Stark, 15 jaar, leerlinge (4 VWO) OSG De Hogeberg

Oproep: Tesselaar en ook een keer je dag delen? Meld je dan hier aan

'Dag Texel' is een initiatief van Veerder — denk verder, doe meer.

Dagtexel 2012

Magisch pootje over op de Roggesloot

— Mon 26 Sep 2016 om 10:10

“Mooi, zwart ijs! Dit is een kans uit duizenden!” Een paar mannen kijkt glunderend in de camera’s van Nieuwsuur. De blos op hun wangen is dieprood. Ze hebben hoge noren aan hun voeten en leggings aan. Normaal gesproken kan ik mannen in strak

>

Cito kriebels

— Tue 11 Feb 2014 om 19:16

Als vanochtend de wekker gaat, voel ik een lichte kriebel in mijn onderbuik. Na 2 keer snoozen, wetenschappelijk bewezen dat dit je dag niet ten goede komt, sta ik naast mijn bed. Wederhelft draait zich nog vijf minuten om, de tijd dat ik een warme e

>

Overwinteren op Texel, lekker dicht bij zee

— Wed 22 Jan 2014 om 13:54

Sinds een paar weken word ik iedere ochtend heel vrolijk wakker, want het eerste dat ik denk is; ‘Ha leuk! Ik woon weer eventjes op Texel!’ Voor ik opsta, kijk ik vanochtend door het raam naast mijn bed nog even naar mijn twee konijnen, die vroli

>

© Dag Texel 2019. Alle rechten voorbehouden.