Afbeelding

Pappa's vrijdag

— Fri 27 Jan 2012 om 19:26

Nog langer uitstellen om voor dagtexel te schrijven is me niet gelukt. Komt eigenlijk nooit uit, toch? Je moet er gewoon voor gaan zitten. Dus dat heb ik maar gedaan. En dank voor de reminder, Olivier!

Vrijdag is normaal gesproken pappadag. Mariëlle geeft ’s ochtends yogales op Texel, en gaat dan snel met de auto richting Bilthoven, om daar aan Yogadocentenopleiding Saswitha ’s middags en ’s avonds les te geven. Relaxed werk, dat yoga ☺. We proberen samen ons gezin te runnen. Twee dagen gaat de jongste naar Marinka, haar gastouder. Dat vindt ze leuk, spelen met andere kinderen. De andere dagen verdelen we het een beetje. Daar genieten we van. Marie is een nakomertje, en heeft het geluk dat er voor haar relatief veel tijd en aandacht is. Niet alleen van pappa en mamma, maar ook van haar drie grote broers.

Eerst breng ik twee van onze vier kinderen naar de Vrije School. De oudste gaat zelf naar de OSG. Daarna gauw naar huis. Koffie drinken met Frank Gorter. We zijn erachter gekomen dat dat gezellig en inspirerend is. Onze gesprekken gaan over alles. De zin van het leven, en andere kleinigheden. Vandaag zijn we er weer niet uitgekomen. Volgende week verder?

Pappadag is niet goed gelukt vandaag. Ik raak toch naar Den Helder om wat te werken. Opa en oma komen uit Heemskerk naar Texel om op Marie te passen. Toch altijd weer geweldig hoe onze ouders en schoonouders ons uit de brand helpen. Daar kun je ze niet genoeg voor bedanken.

Ik heb een bijeenkomst met schoolbesturen over de toekomst van het Texelse basisonderwijs. Goed gesprek met prettige collega’s. Daarna even bijpraten met Jan Bot over lopende zaken. Zoals altijd dwalen we af. Ik blijf onder de indruk van de wijze waarop er binnen Kopwerk wordt gewerkt aan de invulling van duurzaam onderwijs. Verder nog wat afstemmen over exposities in Scheveningen en IJmuiden over de verduurzaming in de visserij. Leuke klussen heb ik!

Dan naar huis. Onderweg gebeld door de reparateur van de wasmachine. Het ding is overleden. Vorige week de kookplaat, oven en koelkast vervangen. Die waren er aan toe. Zul je zien dat een week later de wasmachine de geest geeft. Shit happens. Meteen maar een nieuwe besteld.

Nu zitten de jongens de Muppets te kijken. The Wizard of Oz. Ik klap mijn appeltje dicht en ga meekijken. Genoeg voor vandaag. We gaan weekend vieren!

Jacco Dros, 42 jaar, Dwarsdenker

Oproep: Tesselaar en ook een keer je dag delen? Meld je dan hier aan

'Dag Texel' is een initiatief van Veerder — denk verder, doe meer.

Dagtexel 2012

Docentenstaking Utrecht 26 januari 2012

— Thu 26 Jan 2012 om 18:47

Staking 26 januari 2012

>

Wad'n woensdag

— Wed 25 Jan 2012 om 17:49

Weinig afspraken en toch vroeg uit de veren: dat belooft een relaxed dagje. Maar......... het loopt anders. Gisteren na 2 maanden storing, 8 vervangapparaten, 2 monteurs en honderden verspilde belminuten met de helpdesk dan toch eindelijk ook mijn p

>

Een dagje Texelpromotie in Hoofddorp

— Tue 24 Jan 2012 om 21:49

Dinsdag 06.45u eerste twitterberichtje van Martin Zeeman, de Oesterman, vandaag op stap met texeltours naar Hoofddorp met de VVV Texel, TexelWool, bierbrouwerij, Ecomare, MJM

>

© Dag Texel 2019. Alle rechten voorbehouden.