Sinner!

— Sat 28 Jan 2012 om 18:15

Tja, ons misschien tot nu wel het belangrijkste optreden. Donderdag avond verkouden geworden, geen stem en lucht. 2 jaar niet verkouden en nu heb ik het virus dat half Nederland doet snotteren. Ik sta op na een avond werken met de jeugd in Time out. Ik voel me nog steeds niet goed, maar afbellen is voor mij geen optie of toch……?

Ik slik, snuif, druppel alles wat ik kan doen tegen deze, voor mij, tegenslag.
Toch even lekker ontbijten, douchen en nog even het setje nummers doornemen die we vanavond gaan spelen. Dan denk ik, ja ik verkouden maar die arme Nino, nieuwe gitarist, die moet zich toch opvreten vandaag. Je eerste optreden en dan gelijk dit, in de Question plaza en support act van een toch best bekende band. Ik leg me neer bij dit gevoel, ik zie wel wat er gaat gebeuren, en ga er gewoon voor….  

Ik bel met Jeroen Schoo, hij organiseert “clubtourtexel”.  Hij vraagt hoe het gaat, “ja goed zeg ik….”! Hij vraagt of we, Sinner, vanmiddag even langs komen om nog wat dingen door te spreken. The Medics zijn dan al op Texel en oefenen vanmiddag in de Question. Het blijkt dat er geen back-line is. Dit zijn het drumstel, versterkers enz. Ik vraag me af waarom, we zijn 2 weken geleden gevraagd ik neem aan dat Jeroen het toen ook al wist dat er geen spullen zouden staan. Ik ben verbaasd en snap het niet, ik ga geen spullen meenemen voor een half uur spelen is de eerste gedachte! Jeroen legt uit dat alle support acts hun eigen spullen meenemen. Ik vraag of er wel plek is voor 2 drumkits? Nee, die is er niet. Hij zegt dat we misschien een deel van hun (the Medics) spullen mogen gebruiken. We speken af dat wij vanmiddag langs komen.
  Bel de jongens en meid (Jeroen, Nino en Sjak) op om wat af te spreken. Ik leg ze de situatie uit, ook zij zijn verbaasd! Moeten we 2 uur gaan sjouwen voor een half uur spelen? We krijgen niet betaald en dan ook nog dit, is hun reactie. Jeroen moet daarna ook nog werken en heeft geen tijd om alles af te breken en op te ruimen. Hoe loopt dit af???
 

We gaan naar de Question.
Daaraan gekomen zijn the Medics al vol aan het soundchecken. Ze zwaaien even en wij zwaaien terug, zoals dat gaat op een eerste afspraakje. Als de band even uitblaast na een nummer van 200 hartslagen per minuut gaan we even naar ze toe om te overleggen en of we over hun apparatuur mogen spelen. Dat is geen probleem alleen het drumstel is in eerste instantie een heikel punt die is gehuurd en niet van hun zelf zoals wij dat hadden vernomen. PFFFF ach het is gewoon een dag vol met verrassingen …….! Uiteindelijk mag het toch, alleen als we er niet aan gaan draaien, de hoogte moet zo blijven. Jeroen neemt plaats achter het drumstel, hij zit met zijn knieën tegen de bekkens aan. De drummer van the Medics is 1,60cm en Jeroen 1,87cm. We bespreken de situatie en besluiten om er gewoon voor te gaan en we zien het allemaal wel. We spreken af met de Tape dat wij om 19.30 uur gaan soundchecken. We hebben dan nog 2 uur de tijd! We racen naar de Waal waar onze spullen op een geheime locatie staan, snel alles pakken, terug naar de Question spullen brengen en nog een laatste knipoog naar de schoonmaakster…
Nu eerst eten, kinderen naar bed en dan naar de Question na het soundchecken nog even naar huis om de oppas op te wachten, douchen en rapido weer terug. Het komt vast goed, ik heb er zin in!!!!  

Justin Segerink, 30 jaar, Jongerenwerk op Texel en bandlid van Sinner.
www.sinnertexel.nl bekijk de foto’s van vanavond!!

Oproep: Tesselaar en ook een keer je dag delen? Meld je dan hier aan

'Dag Texel' is een initiatief van Veerder — denk verder, doe meer.

Dagtexel 2012

Pappa's vrijdag

— Fri 27 Jan 2012 om 19:26

Nog langer uitstellen om voor dagtexel te schrijven is me niet gelukt. Komt eigenlijk nooit uit, toch? Je moet er gewoon voor gaan zitten. Dus dat heb ik maar gedaan. En dank voor de reminder, Olivier!

>

Docentenstaking Utrecht 26 januari 2012

— Thu 26 Jan 2012 om 18:47

Staking 26 januari 2012

>

Wad'n woensdag

— Wed 25 Jan 2012 om 17:49

Weinig afspraken en toch vroeg uit de veren: dat belooft een relaxed dagje. Maar......... het loopt anders. Gisteren na 2 maanden storing, 8 vervangapparaten, 2 monteurs en honderden verspilde belminuten met de helpdesk dan toch eindelijk ook mijn p

>

© Dag Texel 2019. Alle rechten voorbehouden.