Laatste zondag voor vertrek

— Sun 29 Jan 2012 om 13:26

Vroeg wakker, (al weken) eerst een poosje uit het raam gekeken hoe het met onze vogels gaat. In de vroege ochtend zijn ze druk doende met eten, elkaar achterna zitten en ik dacht dat we nog maar 1 torteltje (duif) hadden maar het waren er wel 3. Voor mijn gevoel kan onze tuin niet zonder Tortels, ze komen er al jaar en dag. Vaak zaten ze met z'n tweeen in de kersen boom. Die is ook al om, net als steeds meer bomen uit onze tuin verdwijnen, door boomrot of dergelijke ziektes.
Al mijmerend over hoe we morgen op vakantie gaan en wat een mooie tuin we toch hebben zag ik in mijn linkeroog hoek " ons" roodborstje. Ze is weer terug. We hadden de hoop al opgegeven, maar de winter trekt nu pas aan dus misschien wel vandaar. Parmantig stapt ze rond in de tuin hevig op haar hoede. Ze waagt zich zelfs in het zelf gebouwde vogelhuisje waar ik elke ochtend voer strooi. Al snel verdwijnt ze in de border waar ze goed kan schuilen. Ook zie ik nog een verlate stokroos en een helleborus in bloei staan. Prachtig rood en schitterend wit in die volgorde. Hier en daar is er ook een overwoekering van dovenetel, maar daar kijk ik maar ff overheen. Waarom zie je dat soort dingen als je geen tijd meer heb om er iets aan te doen. n' leuke klus voor als ik terug ben


Beneden gekomen eerst maar koffie zetten. Lieve vriend T maakt een lekker ontbijtje met fruit, croissants en een eitje. .Dat begint goed. Ondertussen de finale van de Australian Open kijken, Rafael Nadal tegen Novak Djokovish, alleen de eerste set, spannend, ze zijn aan elkaar gewaagd.

Na het douchen moet ik er aan geloven, inpakken, wat moet er mee, en vooral wat niet. De ervaring leert natuurlijk dat ik altijd weer teveel mee neem, (wie niet?) dat wil ik dit keer voorkomen. Ik heb een lijstje gemaakt, misschien dat dat helpt. Als ik alles denk te hebben en het in de koffer probeer te krijgen, slaat de paniek toe, dat gaat er niet in. Zoveel is het toch niet, of toch wel. Lijstje erbij, nou dit heb ik toch echt nodig als je zover gaat als ik. Misschien mag er nog wat bij lieve vriend T in zijn koffer. Helaas die blijkt ook vol. Er zit niks anders op dan te schrappen.
Na heel wat uurtjes later (ik heb het maar even laten liggen) krijg ik dan toch voor elkaar dat de koffer dicht kan en ik rondom gelukkig dat het toch met wat kleine aanpassingen past. Van opluchting ga ik maar even een rondje met het hondje, nou ja hondje zeg maar hond. De buurhond wil altijd graag een rondje of het nou regent, stormt of de zon schijnt hij is altijd voor. Ik hoop dat ik nog lang van hem mag genieten, het is een pop zoals ze dat in Friesland zeggen tegen lieve dieren of mensen.
Wat heeft dat er nou weer mee te maken, nou ik werk in Friesland, samen met lieve vriend T heb ik een Gezinshuis voor jongeren en daarbij werk ik met kinderen met een beperking en oudere in hun eigen woon omgeving. Dit terzijde. De reis kan wat mij betreft beginnen, jammer dat het nog een dag duurt. Ach,nou ja, dan kan ik nog wat mijmeren en afscheid nemen van de vogels in de tuin.
Afscheid van mijn vrienden had ik van de week al gedaan en mijn familie is morgen op Schiphol om nog een laatste groet te geven en een traan te plengen of niet, ook goed.

Warme groet van Irene Lanser, 56 jaar, Gezinshuisouder, verzorgende van ouderen en begeleider van kinderen met een beperking.

" Zo te leven dat het je over komt "

Oproep: Tesselaar en ook een keer je dag delen? Meld je dan hier aan

'Dag Texel' is een initiatief van Veerder — denk verder, doe meer.

Dagtexel 2012

Sinner!

— Sat 28 Jan 2012 om 18:15

Tja, ons misschien tot nu wel het belangrijkste optreden. Donderdag avond verkouden geworden, geen stem en lucht. 2 jaar niet verkouden en nu heb ik het virus dat half Nederland doet snotteren. Ik sta op na een avond werken met de jeugd in Time out.

>

Pappa's vrijdag

— Fri 27 Jan 2012 om 19:26

Nog langer uitstellen om voor dagtexel te schrijven is me niet gelukt. Komt eigenlijk nooit uit, toch? Je moet er gewoon voor gaan zitten. Dus dat heb ik maar gedaan. En dank voor de reminder, Olivier!

>

Docentenstaking Utrecht 26 januari 2012

— Thu 26 Jan 2012 om 18:47

Staking 26 januari 2012

>

© Dag Texel 2019. Alle rechten voorbehouden.