Eindelijk sneeuw...

— Sun 05 Feb 2012 om 18:39

Als het sneeuwt, wordt het kind in me wakker... Zodra het sneeuwt wil ik naar buiten, sneeuwballengevechten houden, banjeren door de sneeuw, sneeuwpoppen maken. Op de pedalen de natuur in om foto's te maken voor mijn Texel foto blog.


Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover, direct uit mijn werk (bij EN/OF in Oudeschild), om half één in rap tempo fietsend de Hoge Berg op. Gelukkig was er rond die tijd weinig autoverkeer. Als ervaren (sneeuw)fietser had ik verder weinig problemen en kon lekker in het midden van de weg rijden. Af en toe even afstappen en rustig wat foto's nemen. Slechts gadegeslagen door enkele Texelse schapen die gestoord werden in hun gezellig samenzijn.

Al met al leverde het een paar prachtige sneeuwlandschappen op van het Hogeberg gebied, waarvan er nu 1 in de achtergrond zit van deze dagtexel site.

Deze uit de hand gelopen hobby (sinds 29 november 2007) is inmiddels een deel van mijn leven geworden. En heb dan ook altijd mijn camera bij de hand.

Ik raakte gefascineerd door Schlijper een website van Thomas Schlijper. Hij maakt elke dag foto's van o.a. het dagelijkse leven in Amsterdam. Mede daardoor starte ik een blog met foto's van Texel. my-daily-image In het begin maakte en plaatste ik elke dag een foto. Het bleek na verloop van tijd een onmogelijke opgave. Tegenwoordig plaats ik wel regelmatig maar niet meer elke dag. Ik krijg inmiddels wel enorm veel goeie reacties en veel bezoekers uit alle delen van de wereld. Een behoorlijke Texelpromotie dus met vandaag op de kop af 1700 (bijna allemaal Texel foto's). Eigenlijk wordt het zo langzamer hand een klein Tessels geschiedenisboek.

Vandaag (zondag) maar eens heerlijk uitgeslapen tot 10.00 uur. Iets wat ik zelden doe, meestal ben ik om 7 uur klaar wakker. Vandaag even geen haast; lekker rustig met de iPad aan tafel het nieuws doornemen. Met een heerlijke beker Wiener Melange en een broodje hagelslag. Even langs Facebook en Twitter mijn dagelijkse rondje internet. Met de band Rigby heb ik nog even een #twittersneeuwballengevecht gehouden. Ik citeer: Rigby heeft een voorraadje sneeuwballen gemaakt, de eerste 7 die zich melden gaan eraan! Waarop ik antwoordde: Kom maar op, maar wel even naar Texel gooien dan, het antwoord kwam snel en onverwacht ZWIEP WOESJ BAF

Even later kwam mijn zoon Sem naar beneden met zijn mooie rock 'n roll kuif; doet me denken aan vroeger. Waar blijft de tijd. Ik vind het goed dat hij zich onderscheidt van de rest. Tegenwoordig lijken die jongeren allemaal op elkaar qua stijl. Jammer is dat eigenlijk! Pubers moeten meer op zoek naar zichzelf, naar een eigen identiteit.

Na wat huiselijke bezigheden en het middageten hebben mijn vrouw en ik een stevige wandeling gemaakt in het mooie Hoge Berg gebied. Mijn zoon bleef thuis bij de buis voor Ajax - Utrecht op eredivisie live.
Het was heerlijk zonnig en mooi weer om nog wat foto's te schieten. Nu ben ik druk aan het schrijven en mijn foto's aan het uitzoeken in iPhoto. Straks zal ik er nog een paar op mijn blog zetten. En ga ik misschien nog even photoshoppen.

Op internet ben ik namelijk actief als digitaal kunstenaar en bekend als 'Kaleidoscope King' of afgekort kaleidoking. Van diverse foto's maak ik de meest wonderlijke werken, die ik o.a. op canvas laat drukken of in kalenders verwerk. Kijk maar eens op mijn site kaleidoscope-king

Marlon Paul Bruin, 49 jaar, Grafisch Ontwerper & Digital Artist

Oproep: Tesselaar en ook een keer je dag delen? Meld je dan hier aan

'Dag Texel' is een initiatief van Veerder — denk verder, doe meer.

Dagtexel 2012

Magisch pootje over op de Roggesloot

— Mon 26 Sep 2016 om 10:10

“Mooi, zwart ijs! Dit is een kans uit duizenden!” Een paar mannen kijkt glunderend in de camera’s van Nieuwsuur. De blos op hun wangen is dieprood. Ze hebben hoge noren aan hun voeten en leggings aan. Normaal gesproken kan ik mannen in strak

>

Drukke winterse zaterdag

— Sat 04 Feb 2012 om 22:55

Zoals vaak om 9 uur mijn bed uit, voor de meeste is dat laat maar ik ga veelal ook laat naar bed. vanmorgen kon ik niet vermoeden dat het een hele drukke dag zou worden. Eerst koffie drinken met de koffie tafel, dat zijn de oudere texelaars die elke

>

Het leven zoals het bedoeld is… !

— Thu 02 Feb 2012 om 21:00

Daar sta ik dan; ’s morgens half 9, bij de deur van mijn lokaal 36 handjes te schudden. “Goedemorgen juf”, “Goedemorgen, fijn dat je er bent.” Aan elk handje, aan elk oogcontact (of juist niet), aan elk klein verhaaltje of gesprekje is vee

>

© Dag Texel 2019. Alle rechten voorbehouden.